Pronađite nekretninu

Arterija studio Ramond Dekor Iva

Crna Gora

"Ni manje zemlje - ni više ljepote" slogan je koji u potpunosti daje sliku o Crnoj Gori i objašnjava zbog čega ona predstavlja jednu od najatraktivnijih destinacija na svijetu.S pravom nazvana"skrivenim draguljem Mediterana", Crna Gora spada u red najjužnijih evropskih država.Njena obala,duga 293km, u kojoj se ugnijezdilo 117 prelijepih plaža, pruža se južnom stranom Jadranskog mora. U ovoj zemlji punoj kontrasti, na malom prostoru, dodiruju se sniježni planinski vrhovi i morska prostranstva, mirna gorska jezera druguju sa planinskim brzacima.

Geografski i klimatski diverzitet Crne Gore čine je jedinstvenom tačkom na planeti, savršenim spojem egzotike Mediterana i divlje ljepote brda i planina. Jedno od predanja govori da su u neka davna vremena, ime Crnoj Gori dali njeni neprijatelji zbog loše sreće koja bi zadesila svakoga ko bi pokušao da je pokori.

Crnogorski narod je kroz istoriju bio čuven po svojoj hrabrosti, ponositosti i vječnoj težnji ka očuvanju tradicije, nezavisnosti i svoje slobode. Danas, na samim vratima ulaska u EU, država Crna Gora je spremna za saradnju na svim poljima djelatnosti. Svojim efikasnim pravnim sistemom, mogućnošću ažurnog dobijanja potrebne dokumentacije i raznim poreskim olakšicama, uz neponovljive prirodne ljepote i potencijale, svesrdna je preporuka za sve investitore.

Osnovne informacije o Crnoj Gori:

Površina: 13.812 km2
Broj stanovnika: 662.000
Gustina naseljenosti: 50 stanov/km2
Glavni grad: Podgorica (173.000 stanovnika) administrativni i ekonomski centar
Prijestonica: Cetinje – istorijski i kulturni centar
Klima: mediteranska
Zvanična valuta: Euro
Vremenska zona: GTM+1
Aerodromi: Podgorica, Tivat
PDV: 19%
Pozivni broj: 382

Knjaz Real Estate je dio grupacije Knjaz Kontaktirajte nas

Restart IT web and mobile app development
v1.0.3